Vedr. tv, Unistream og Idea Data

Som de fleste ved, er Unistream blevet lukket. For ca. 3,5 år siden.
Vi har hos Idea Data ikke kunne anbefale nogen anden udbyder siden de blev lukket. Men det gode er også at kort tid efter at de lukkede, så blev det lovligt at bruge sin egen tv udbyder hjemmefra.

Vedr. tv sagen

Jeg, Lasse, har stadig ikke blevet anklaget, og det er der ingen i sagen der er blevet endnu. Dog har politiet for kort tid tilbage afleveret alle beviser til den offentlige anklager, som så skal tage stilling til om eller hvem der skal anklages.

Efter de 2,5 dage vi var tilbageholdt til afhøring, skulle vi bare hver den 1 og 15 i måneden skrive under på at vi var i Spanien. Det blev senere til 1 gang i måneden og nu ser det ud til at vi helt slipper.

Dog har vi hele tiden kunne rejse ud af Spanien, og var det mere end 15 dage, skulle vi bare give besked.

Der har løbende været rigtigt mange “forslag” eller rygter vedr. sagen, altså hvad det egentligt omhandlede, og det er meget simpelt. Det var Premier League fodbold. Altså dem der havde rettighederne til engelske fodbold kampe i Spanien. De sælger kampene til et firma I Spanien, som så sælger kampene til de forskellige kanaler.

Premier League har deres egen anti pirat afdeling, som hele tiden sidder og holder øje med om nogen sender kampe de ikke må.

Hvad med TV idag?

Der er stadig masser af pirat tv selskaber, der er nok faktisk flere idag end for 2-3-4 år siden, selvom de bliver lukket løbende. Mange har svært ved at fungere perfekt fordi de ikke får deres trafik prioriteret. Det vil sige, at services som f.eks. netflix, youtube, og danske tv udbydere som yousee, waoo og stofa, vil næsten altid virke perfekt fordi de får “første ret” til at få deres trafik igennem.

Mange spørger mig hvorfor deres pirat tv hakker, når nu de f.eks. har 100mbit internet, og det er netop derfor. Der opstår flaskehalse, hvor servercentre ikke lader deres trafik komme igennem hurtigt nok.

Hvad med Idea Data i dag?

Idag består Idea Data kun af mig Lasse, og jeg arbejder igen ud fra mit kontor I Cerros del Aguila hvor vi også tidligere havde kontor.
Det er stadig de samme ting jeg tager mig af som jeg har gjort i Spanien de sidste 15 år, dvs. salg af IT udstyr som computere, Ipads, tv bokse til feks. yousee, waoo, stofa. Salg af Sonos musik enheder, til multiroom.

Opsætning af IP telefoni til private og virksomheder. Hjælp til internet – oprettelser, fejlmeldinger eller opsigelser.

Idag kører jeg mest ud, men modtager også besøg på kontoret efter aftale.