WordPress er det bedste content management system på markedet. Det er blevet bevist år efter år med den helt enorme vækst af hjemmesider på denne platform.

Men vokseværk kommer ofte med udfordringer. En af disse udfordringer er sikkerhed. WordPress er ikke ret sårbart alene i sig selv. Men kombineret med plugins, temaer og forskellige hosting miljøer, bliver der altså åbnet op for sårbarheder.

Ja, vi ved godt der ikke er noget i denne verden, der er perfekt. Derfor kan WordPress også hackes, hvis en ondsindet person på internettet gerne vil det. Men det kan Squarespace, Wix, Weebly, Blogspot og alle de andre store CMS systemer også.

Der er en testet og god måde at forbedre sikkerheden i WordPress med. Det er selvfølgelig ikke den eneste metode, det er klart. Men det er en ekstremt vigtig faktor, hvis du gerne vil bestræbe dig på at din WordPress hjemmeside holder til i et mere sikkert miljø.

Denne metode kaldes opdateringer.
Opdaterer du din WordPress installation til den seneste version, sikrer du dig at sikkerheds fejl bliver fundet og rettet. Opdaterer du temaer og plugins, sikrer du det samme. Hvis ikke din udbyder af webhotellet selv opdaterer PHP og MySQL til de nyeste version, bør du selv gøre det. Det hjælper dig alt sammen på vej til et mere sikkert hosting miljø.

Der er også andre grunde til du regulært bør opdatere din WordPress installation, samt tilhørende plugins og temaer.

Kompatibilitet er et meget stort problem med WordPress. Vi plejer at sige den gode ting ved WordPress er, at du kan gøre lige hvad du vil. Den dårlige side af WordPress er, at du kan gøre alt.

Du kan installere et plugin, der ikke er blevet opdateret i tre år og er inkompatibelt med den seneste version af WordPress. Eller du kan installere et tema der kræver funktioner af WordPress eller en funktion i WordPress koden, der er udfaset, kan være lidt skræmmende.

Denne uforenelighed kan lede til nedetid, en ødelagt side eller tabte potentielle kunder.

Derfor er det uhyre vigtigt du sørger for, at din WordPress hjemmeside altid er opdateret til seneste version. Dette hjælper på sikkerhed og kompatibilitet.

Tjek derfor altid med firmaet der har udviklet dit tema, virksomhederne der har leveret dine plugins og din udbyder af webhotellet om der er opdateringer.